Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 6. septembra 2020

Dotyky vedúce k vedomostiam

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihami detailnejšie zoznámiť. 

Hmatom a obkresľovaním prstom sa učíme: 
Slová, Čísla, Zvieratá 
(Yoyo Books 2020)


Knihy pre najmenšie deti sú na detské dotyky zvyknuté. Niektoré z nich si však dotyky vyslovene vyžadujú. Knihy z edície Hmatom a obkresľovaním prstom sa učíme od Yoyo Books pozostávajúcej z troch titulov (Zvieratá, Čísla, Slová) patria medzi ne.

Knihu Zvieratá obýva hrajúca sa mačka, poskakujúci králik, pobehujúci pes a ďalšie zvieratká. V knihe Čísla dieťa nájde jeden hrad, dve hasičské autá, tri ryby, štyri balóny a päť myší. Kniha Slová prenesie deti na plavbu po mori alebo na železničnú stanicu.

Súčasťou veselých ilustrácií sú tvary a dráhy určené na obkresľovanie prstom a tiež dotykové prvky. Deti môžu prstom obkresliť čísla od jeden do päť, prehopkať s králikom medzi mrkvami, dotknúť sa hasičského auta.

Najmenšie deti si obkresľovaním prstom zdokonalia jemnú motoriku, čitatelia od jedného roka tu objavia známe i neznáme slovíčka a hravou formou sa môžu naučiť rátať do päť. 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára