Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 6. septembra 2020

Od únosu k priateľstvu

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Carolina Rabei: Malá líška 
(preklad Lucia Hlubeňová, Ikar 2019)

Grétka žije obklopená malebnou prírodou. Čerstvý vzduch a zeleň je všade navôkol, iné deti by sme tu však hľadali márne. Dievčatko však z toho nemá hlavu v smútku. Spoločnosť jej totiž robieva zajačik, macko a líška Ryška. Grétka sa s nimi rada hráva a presne pozná ich vkus. Zajačik zbožňuje príbehy, macko pikniky a líška, Grétkina najlepšia kamarátka, obľubuje dobrodružstvá. Nevieme, aké dobrodružstvá už Ryška stihla absolvovať, jedno dobrodružstvo však môžeme zažiť spolu s ňou. 

Grétka spolu s kamarátmi prežívala príjemné piknikové chvíle, keď si zrazu uvedomila, že Ryška zmizla. Nádej na jej vypátranie priniesli nájdené stopy labiek. Grétka čoskoro našla svoju kamarátku i jej únoscu, líščie mláďa. Líštička kvílivo protestovala proti odlúčeniu od novej kamarátky a Grétka si uvedomila, že mláďatko je asi osamelé. Rozhodla sa, že mu pomôže nájsť jeho mamičku. Počet Grétkiných kamarátov sa po úspešnom vykonaní tohto dobrého skutku rozšíril o dvoch verných tvorov... 

Príbeh o nezištnej pomoci empatického dievčatka osamelej líštičke je vhodný pre deti od troch rokov.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára