Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 28. novembra 2020

Hravé hádanky pre najmenších

Tento článok vyšiel v októbrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihami detailnejšie zoznámiť.
 
Moje prvé posuvné hádanky: Domáci maznáčikovia, Hospodárske zvieratá, 
Mláďatká, Zvieratká z divočiny (Yoyo Books 2020)

Hádanky sú medzi deťmi veľmi populárne, ale úspešne ich zodpovedať väčšinou zvládnu deti staršie ako tri roky. Mladšie deti však nemusia čakať, kým podrastú. Vydavateľstvo Yoyo Books im totiž ponúka edíciu Moje prvé posuvné hádanky, ktorú tvoria štyri tituly - Domáci maznáčikovia, Mláďatká, Hospodárske zvieratá, Zvieratká z divočiny.

Každé z týchto leporel obsahuje štyri hádanky o zvieratkách, napríklad o škriekajúcom papagájovi, o rybičke fúkajúcej bubliny, koníkovi, jahniatku, hrochovi alebo krokodílovi. Na ľavej strane leporel sa vždy nachádza krátka básnička, ktorá dieťaťu zvieratko stručne predstaví, a na pravej strane už na dieťa čaká „posuvná hádanka“.

Maličké deti sa ochotne pustia do hľadania zvieratkovských odpovedí. Rýchlo kmitajúce pršteky, posúvajúce dieliky, zrazu vyčarujú roztomilé zvieratká. Tie sa vynoria možno ešte skôr, ako stihne rodič prečítať prislúchajúcu básničku. 




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára