Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 30. novembra 2020

Mytologická cesta za prekonaním strachu

Tento článok vyšiel v novembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Joe Todd-Stanton: Marcy a hádanka sfingy 
(preklad Kristína Hečková, Albatros 2020)

Stretnutia s pánom Brownstonom sa odohrávajú na fascinujúcich miestach. Zoznámili sme sa s ním v rodinnej krypte Brownstonovcov (Artur a zlaté lano - môj článok tu) a tentoraz ho nájdeme v rodinnej hvezdárni, kde začal svoje rozprávanie o malej Marcy Brownstonovej.

Artur sa od detstva vyznačoval dobrodružnou povahou a nebojácnosťou. Spočiatku sa zdá, že jeho dcéra Marcy v tomto smere nie je po svojom otcovi. Príbehy o jeho dobrodružstvách počúvala s nedôverou a v tme ju zaplavovala bezradnosť, osamelosť a obavy. Bála sa tieňov vo vlastnej izbe i na prvej výprave za dobrodružstvom, na ktorú ju otec zobral.

Nasledujúci deň po neúspešnej výprave našla Marcy odkaz, v ktorom ju otec informuje, že odišiel vybaviť naliehavú záležitosť. Po vyše týždňovej otcovej neprítomnosti Marcy objavila jeho denník. Ten naznačoval, že sa Artur vybral do Egypta nájsť starú knihu uväznenú v bruchu sfingy. Ustráchané dievčatko bolo pevne odhodlané vydať sa otcovi na pomoc. Podarilo sa jej dostať do ďalekého Egypta a zistila, že ak chce otca zachrániť, čaká na ňu hádanka sfingy a rôzne nástrahy. Podarí sa Marcy prekonať strach a zachrániť otca...?

Druhý diel mytologickej série Brownstonovcov ponúka fascinujúci dobrodružný príbeh o strachu, jeho prekonávaní, odvahe konať správne a rodičovských očakávaniach. Očarujúco ilustrovaný príbeh prináša deťom možnosť stretnúť starovekých egyptských bohov a zažiť jedinečné dobrodružstvo.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára