Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 2. júla 2020

O príbehu z rodinnej krypty

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Joe Todd-Stanton: Artur a zlaté lano 
(preklad Kristína Hečková, Albatros 202

Ocitli ste sa už v krypte? Ak nie, môžete navštíviť kryptu u Brownstonovcov. Namiesto mŕtvolného ticha, hrobiek alebo relikvií tu nájdeme fascinujúce artefakty a starého pána Brownstona. 

Pán Brownstone označil za najcennejší majetok skromnú zbierku kníh uchovávajúcu príbehy o dobrodružstvách členov tejto rodiny, zberateľoch mocných predmetov. Pán Brownstone sa rozhodol čitateľom porozprávať o prvom brownstonovskom dobrodružstve. 

Nachádzame sa v pradávnych časoch na Islande, kde spoznávame Artura, drobné ryšavé chlapča s okuliarmi na nose. 

Jedného dňa prepadol mestečko obrovský vlk a uhasil oheň horiaci na námestí. Strata ohňa predstavovala pre obyvateľov veľké nešťastie. Čarodejnica im prezradila, že prinavrátiť oheň môže boh s kladivom z krajiny severských bohov. Artur po úpornom premýšľaní vykročil na cestu za bohom búrky. Thor mu prisľúbil zapálenie ohňa pod podmienkou, že mu Artur pomôže chytiť vlka. Zastaviť vlka s božským pôvodom je možné iba lanom upleteným zo zvuku mačacích krokov a koreňov hory... 

Arturov príbeh predstavuje prvý diel mytologickej série Brownstonovcov, ktorá je vhodná pre čitateľov od ôsmich rokov.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára