Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Spoznaj tajný život hračiek

Tento článok vyšiel v marcovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

zdroj: Iva Gecková, Bára Buchalová (ilustrátorka): Líška Šiška ide do škôlky 
(preklad Jana Boberová, Grada Slovakia – Bambook 2020)

V škôlkach zvykne počas dňa panovať čulý ruch. Po odchode detí a personálu sa v nich postupne rozširuje ticho a nečinnosť. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá...
 
Adelka si dnes vzala do škôlky hračku, plyšovú líšku Šišku a pri odchode na ňu zabudla. Nedá sa už nič robiť, Šiška strávi noc v škôlke. Dievčatko zaplavili obavy o jej kamarátku, my však čoskoro uvidíme, že úplne zbytočne.
 
Šiška sa prebrala v postieľke a zhon panujúci v škôlke jej nedal priestor na zbytočné obavy. Po odchode ľudí sa totiž hračky preberú k životu a tentoraz sa pustili do príprav narodeninovej oslavy pre ľadového medvedíka. Bábiky chystali výzdobu, prasiatko fúkalo balóny, medvedica piekla narodeninovú lentilkovú tortu... Prípravy boli v plnom prúde a Šiška tiež ochotne priložila labky k dielu.
 
Oslávencovi pripravili oslavu, ktorú si všetci náramne užili. Šiška spoznala doteraz neznámy život škôlkarských hračiek, zažila zábavnú noc a na druhý deň sa znova stretla so svojou ľudskou kamarátkou Adelkou.
 
Veselý, šantiaci príbeh odhaľujúci tajný život hračiek poteší malých čitateľov obľubujúcich príbehy zo škôlkarského prostredia, ktorí veria, že aj hračky majú dušu, len ju pred nami dôsledne skrývajú.
 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára