Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Zábava v hustej premávke

Tento článok vyšiel v marcovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 
 
Leo Timmers: Opičiak na úteku 
(preklad Jozef Klinga, Daruso Consulting 2020)

Pomalé posúvanie sa v hustej premávke je neobľúbenou súčasťou dňa mnohých šoférov a ich spolucestujúcich. Väčšina sa disciplinovane prispôsobí. Prispôsobil sa aj ocko opičiak, ale jeho synátor sa rozhodol inak a odskočil si na výpravu.
 
Malý opičiak skáče z vozidla na vozidlo a každé k sebe pripúta čitateľovu pozornosť. Bicykel riadený mamou prasnicou, s prasiatkami vo vani plnej bahna, sledujúcich premietanie filmu Titanic na plachte pred nimi idúcej lode riadenej krokodílím pirátom. Autobus Octobus, naplnený vodou a riadený chobotnicou, plný farebných plávajúcich cestujúcich. Sanitka prevážajúca slona vytŕčajúceho z vozidla, ošetrovaného myškami, taxík prevážajúci včelí úľ obklopený jeho bzučiacimi obyvateľkami...
 
Recenzentku nadchli nezvyčajné dopravné prostriedky, ich zvieracie osadenstvo a tiež činnosti, ktoré vykonávajú, napríklad fascinujúci proces prania, sušenia a žehlenia bielizne medvedíkov čistotných.
 
Hustá premávka stvorená Leom Timmersom je taká zábavná a výnimočná, že po opičiakovom príchode domov budete mať chuť sa v nej ocitnúť znova. Určite si totiž na prvýkrát nestihnete všimnúť všetky fascinujúce detaily. 
 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára