Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 29. júna 2021

Klub objaviteľov – Marshmallowač

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Bobbie Peers, Sandra Steffensen (ilustrátorka): Klub objaviteľov – Marshmallowač 
(preklad Miroslav Zumrík, Ikar 2021)

Každého vynálezcu poteší, keď vynález spĺňa jeho očakávania. Radosť sa dostavila aj u malej vynálezkyne Elly, ktorá už mala s prerábaním a zlepšovaním vecí bohaté skúsenosti. Radosť však vystriedalo prekvapenie s prímesou strachu. Ukázalo sa, že pestrofarebný glóbus toho dokáže oveľa viac, ako od neho očakávala. Glóbus sa činil a doprial Elle adrenalínový zážitok - strmhlavý vpád do neznámeho sveta. Našťastie ju vďaka vzducholodi nečakal tragický dopad a čoskoro sa ocitla na jej palube, kde sa zoznámila s kapitánom, vrchným dôstojníkom a prvým dôstojníkom vzducholode, bezpečnostným technikom a objaviteľom v jednej osobe – chlapcom Felixandrom-Koriandrom-Kokosandrom.

Ella s údivom (a čitateľ s nadšením) zisťuje, že v tomto svete všetko funguje akosi inak. Vzducholoď poháňajú marshmallow a impulz k objavovaniu sa neobjavuje vo Felixovej hlave, ale prichádza od MORA (MORE - Mechanický ObjavoREgulátor). Najnovší objav čakajúci na preskúmanie znel – Zisti, prečo sa ponorka vznáša. Na Ellu a Felixa čaká vyriešenie „ponorkového objavu“ a nebezpečné stretnutie s desivými piraňátmi...

Prvý diel série Klub objaviteľov poteší fanúšikov rôznych táborov. Na svoje si prídu fanúšikovia múdrych dievčenských hrdiniek, pirátov, robotov, objaviteľov, podivností, nezvyčajných dobrodružstiev, marshmallow alebo čitatelia, ktorí vedia oceniť bláznivé slová a mená. Autorovi sa toho podarilo vtesnať na necelú stovku strán podivuhodne veľa, knižný výsledok však ponúka napínavý čitateľský zážitok a chuť znova sa pridať k sympatickým objaviteľom. Kniha je vhodná pre deti od siedmich rokov. 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára