Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 29. júna 2021

Prečo? Otázky a odpovede pre malé deti – Životné prostredie

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Prečo? Otázky a odpovede pre malé deti – Životné prostredie (Yoyo Books 2021)


Malé deti disponujú nevyčerpateľnou zásobou otázok. Často siahnu najmä po „zlovestne univerzálnej“ otázke prečo? Otázka je síce stručná, ale jej zodpovedanie je občas náročné. Knižnú pomoc pri hľadaní odpovedí ponúkajú mnohé knižné tituly, napríklad leporelá s odklápacími okienkami tvoriace sériu Prečo? Otázky a odpovede pre malé deti. Súčasťou série je aj titul venovaný ochrane životného prostredia.

Prečo by sme mali recyklovať? Prečo sú včely medonosné také dôležité? Prečo máme cestovať radšej hromadnou dopravou? Prečo vypustené balóniky škodia životnému prostrediu? Prečo by sme mali nakupovať lokálne potraviny?

Otázky sú rozmiestnené na veselo ilustrovaných stranách a stručné, zrozumiteľne formulované odpovede čakajú na odhalenie pod odklápacími okienkami.

Deti (asi od troch rokov) môžu mnohé informácie aplikovať v praxi, prispieť svojou aktívnou uvedomelosťou k ochrane našej planéty. Toto leporelo im ukáže, že aj zmena napohľad drobnosti (napríklad zastavenie vody počas umývania zubov) je dôležitá a dokážu ju realizovať aj ony. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára