Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 13. júna 2021

Túlenie na dobrú noc – Medvedík

Tento článok vyšiel v májovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Monica Garofalo (ilustrátorka): Túlenie na dobrú noc – Medvedík 
(Yoyo Books 2021)

 

Po dni plnom zážitkov a objavovania prichádza dôverne známa rutina v podobe prípravy na spánok. Večerná hygiena, posledné bdejúce okamihy strávené v knižnej spoločnosti... Tieto činnosti vykonáva aj roztomilý medvedík, obyvateľ interaktívneho leporela.

Dieťa nimi môže medvedíka sprevádzať, ba dokonca mu môže podať pomocnú ruku, presnejšie dva prsty. Tie po vnorení sa do látkových labiek, pripomínajúcich skôr deku ako chlpaté medvedie laby, prebudia medvedíka k životu. Za prstovej asistencie (či už dieťaťa alebo rodiča) si medvedík umyje labky, dotkne sa rozprávkovej knihy, alebo zamáva Mesiačiku.

Jednoduchý, kratučký, milo ilustrovaný príbeh zaujme najmenších čitateľov (asi od jedného roka). Tí na stránkach leporela nájdu známe aktivity a knižného kamaráta, ku ktorému sa možno pred odchodom do ríše snov pritúliť. V rámci edície vyšli aj tituly Túlenie na dobrú noc – Mačička, Psíček a Zajačik.
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára