Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 24. augusta 2021

100 prvých slovíčok s myšiakom Miškom

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Martina Badstuber: 100 prvých slovíčok s myšiakom Miškom 
(preklad Zuzana Dodoková, Ikar 2021)

Slovná zásoba maličkých detí takmer nepretržite prijíma nových členov. Tu sa objaví slovíčko a tam ďalšie... Každodenný život dieťaťu servíruje stále „nové“ slová, ktoré sa mu určite niekedy zídu. Leporelo obývané myšiakom Miškom obsahuje až sto výrazov z každodenného života dieťaťa.

Do myšiakovho života vstupujeme v pondelok, vystupujeme z neho v nedeľu. Každý deň obsadil jednu dvojstranu a spájajú sa s ním slovíčka reprezentujúce určitú tému. V pondelok sa Miško o seba stará a dieťa si môže obzrieť jeho ponožky, uteráčik alebo zubnú kefku. V utorok ide na nákup a priestor dostali všakovaké dobroty. V stredu s myšiakom vyrazíme na prechádzku...

Leporelo predstavujúce sympatického myšiaka deti (asi od dvoch rokov) zaujme milými ilustráciami, ktoré zobrazujú aj ich svet. Slovíčka usalašené na stranách leporela sa určite hravo zaradia do ich slovnej zásoby.
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára