Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 27. februára 2022

Hrozby sú fakt všade okolo nás: Škola strachu

Tento článok vyšiel v decembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
David O'Doherty, Chris Judge (ilustrátor): Hrozby sú fakt všade okolo nás: Škola strachu (preklad Oľga Kralovičová, Slovart 2021)

 
Čitatelia disponujúci nadpriemernou dávkou obozretnosti a zdravého rozumu dobre vedia o hrozbách všade okolo nás a odhodlane kráčajú poučnou cestou za hrozbologickým poznaním pod starostlivým dohľadom drocenta Leona Neóna. Po prečítaní jeho dvoch príručiek a úspešnom absolvovaní kvalifikačných skúšok sa môžu popýšiť hodnotnými vedomosťami, ale na študijnú pauzu a odhodenie ostražitosti nie je priestor ani čas! Drocent Neón ešte nepovedal všetko.

Tretia príručka hrozbológie ponúka skvelú príležitosť – sledovať jeden týždeň života najväčšieho svetového hrozbológa všetkých čias (pán drocent pozná svoju hodnotu). Čitateľ strávi veľa času na mieste, kde sa to hrozbami len tak hemží – v škole.

Zákerné školské beštie, knihovíny, upírski knihovníci a upírski učitelia. Leon statočne čelí hrozbám, pracuje ako zastupujúci kuchár v školskej jedálni (a všetkých týra kapustovými jedlami), po vyhostení z kuchyne dostáva ďalšie pracovné príležitosti a stíha aj hľadať zlodeja bicyklov (a jedného segway), ktorý neváhal okradnúť ani riaditeľa školy.

Čitatelia, ktorí sa už popasovali s hrozbami na stranách predchádzajúcich hrozbologických príručiek, budú určite z tretej drocentovej príručky nadšení. Všetci ostatní by sa do štúdia hrozbológie mali pustiť čím skôr. Pretože hrozby sú fakt všade okolo nás. 
 


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára