Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 1. augusta 2022

Glória vo veľkom svete

Tento článok vyšiel v júlovom čísle Magazínu o knihách v roku 2022. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Martina Juhász, Katarína Ilkovičová (ilustrátorka): Glória vo veľkom svete 
(Slovart 2022)

 
Detstvo je štedré životné obdobie. Obdarúva svojho nositeľa všakovakými zážitkami, možnosťami, objavmi, príjemnosťami aj nepríjemnosťami. Glóriino detstvo nie je výnimkou.

S Glóriou sa dieťa zoznámi za nepríjemných okolností. Dievčatko chcelo urobiť zo svojich kučeravých vlasov kučeravé vlasy (vraj chcela „také väčšie“ kučierky). Lenže namiesto kučierok jej hlavu zdobila strapatá guča a na nej sa vynímala zákerná lízanka, odmietajúca dať sa premiestniť...

Hrať sa so psom je veľká zábava! No hranie sa s kamarátkiným psíkom je tentoraz v nedohľadne. Niežeby psica Sedmokráska bola proti. Stopka zábavnému programu bola trestom za zanedbanie starostlivosti o zvieratko. Glória ponúkla kamarátke pomoc, pustili sa do práce a čas rýchlo plynul. Až prirýchlo...

Dieťa sprevádza milo nezbednú hrdinku aj na letisko, do reštaurácie a na stanovačku. Neprebádané miesta im prinesú nové situácie, nadobudnú vedomosti, ktoré sú užitočné v knižnej aj neknižnej realite. S Glóriou sa rozlúči pod hviezdnou oblohou na konci piateho príbehu. No ak chce, môže sa k nej neskôr znova pridať. Na konci knihy totiž autorka prezrádza, že kniha Glória vo veľkom svete je prvým dielom zo série troch kníh a dodáva, že v každej z nich sa Glória dostane do neznámej situácie alebo na nové miesto. Kniha je vhodná pre deti od štyroch rokov.    
 



                        
                      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára