Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 30. júla 2023

Bobrík Borko majstruje

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Lena Haase, Nadine Reitz (ilustrátorka): Bobrík Borko majstruje 
(prel. Radka Smržová, IKAR – Stonožka 2022)


Bobrík Borko je šikovný domáci majster, no aj on občas potrebuje pomôcť. Ak si dieťa trúfne, môžu sa spolu pustiť do práce...

Bobrík Borko zatúžil po hojdacom kresle. Zmajstruje si ho vlastnoručne a dieťa mu pri tom môže asistovať. Pomôcť s náčrtom kresla, nájdením potrebných nástrojov, zatlčením klincov, dotiahnutím skrutiek... Nemusí hútať ako jednotlivé kroky vykonať, leporelo mu postup ochotne prezradí. Nohu stoličky skráti pomalým zavretím a znovu otvorením knihy, klince zatlčie, keď po nich poklepe prstom, otáčaním knihy dotiahne skrutky...

Inštrukcie sú strohé, ale jasné. Dieťa po otočení strany vidí, že si počína dobre, a je posmelené k ďalšiemu kroku. Odmenu za usilovnú prácu si vyslúžia obaja - Borko si vychutná oddych a zábavu v krásnom hojdacom kresle a dieťa bude oprávnene hrdé na svoju šikovnosť a užitočnosť.

Zábavné interaktívne leporelo od Leny Haaseovej a známej ilustrátorky (nielen) interaktívnych leporel – Nadine Reitzovej, poteší deti asi od dvoch rokov. Vyšlo v rámci série Pridaj sa k nám!, ktorá ponúka aj titul Sloník Samko hasí požiar. 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára