Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 27. apríla 2024

Básničky z abecedy

Tento článok vyšiel v novembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 

Ivona Ďuričová, Adrián Macho (ilustrátor): Básničky z abecedy (Ikar – Stonožka 2023)


 
Abeceda môže byť veselá, hravá, deťmi s radosťou prijímaná a ľahko naučiteľná. Stačí, ak sa s ňou pohrá človek, ktorý to s písmenkami vie. Ivona Ďuričová tak robí opakovane a výsledok jej tvorivej činnosti prináša edícia Zábava s abecedou od Ikaru. Jej najnovším členom je kniha Básničky z abecedy (vhodná pre deti od štyroch rokov).

Autorka poskytla knižný domov 29 básničkám o zvieratách, prírode, veciach, dobrotách... Začíname básničkou o antilope, končíme básničkou o zvončekoch. Kým však zazvonia básničkové zvončeky, stretneme básničku o daždi či chumelici, zahľadíme sa do ohňa, pobudneme v tieni... Malí milovníci zvieratiek nájdu na knižných stránkach cvrčka, lastovičku, ľadového medveďa alebo nosorožca.

Básničky zabývané v štvrtej časti edície v ničom nezaostávajú za básničkami predchádzajúcich troch kníh. Sú krátke, hravé, nápadité, veselé. Spoločnosť im opätovne robia ilustrácie talentovaného slovenského ilustrátora Adriána Macha. Ten im dodal ešte viac hravosti, sympatickosti, farieb, zosilnil ich účinok. Abeceda v podaní Ivony Ďuričovej a Adriána Macha sa nielen dobre číta a recituje, ale sa na ňu aj dobre pozerá. 
 



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára