Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 6. júna 2024

Kde je oriešok?

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2024. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Sophie Schoenwaldová, Nadine Reitzová (ilustrátorka): Kde je oriešok? 
(prel. Zuzana Dodoková, Ikar – Stonožka 2023)

 
Do knižného sveta čitateľ vstúpi tesne po nástupe tuhej zimy a vojde do stromového príbytku jednej malej veveričky.

Veverička to síce netuší, ale vďaka čitateľovi v ten deň všetko zvládne ľahšie, knižná prítomnosť bude príjemnejšia, bezpečnejšia. Ak čitateľ ešte nikdy nepomáhal veveričke a mal by obavy, ako sa takému drobčekovi dá pomôcť, kniha ich rýchlo zaženie. Ochotne mu totiž vždy ponúkne presné inštrukcie – najprv jej má pošúchať labky, aby sa zahriala. Jedna nepríjemnosť vyriešená, vynorí sa ďalšia. Veverička vie, že je hladná, ale už nevie, kde si poschovávala oriešky. Čitateľ opäť môže hrdinsky zasiahnuť, pomôcť jej zliezť zo stromu, vyslobodiť ju zo snehového zovretia a potom jej ukázať, kde nájde oriešok...

Overená autorská dvojica – Sophie Schoenwaldová a Nadine Reitzová ponúkajú deťom (asi od osemnástich mesiacov) ďalšie jedinečné, nápadité, nežné a rozkošne ilustrované interaktívne leporelo. Opätovne im umožňujú pomôcť roztomilému zvieratku, byť preň dôležitým človekom, venujúcim mu svoju pozornosť, náklonnosť a pomocnú ruku. 
 


 
 
Ďalšie knihy od autorskej dvojice - Sophie Schoenwaldovej a Nadine Reitzovej:
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára