Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 10. augusta 2019

Cesta za prekonaním strachu

Tento článok vyšiel v májovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Nicola Kinnearová: Odvážny zajko (preklad Magdaléna Poppelková, Albatros 2019)


Máloktorí priatelia sa od seba tak odlišujú ako Luna a Lolo. Luna je odvážna zajačica, ktorá sa nezľakne líšky ani medveďa, a dobrodružstvá sú každodennou súčasťou jej života. Lolo si o Luniných aktivitách myslí, že sú strašidelné a nebezpečné. Tento bojazlivý zajko trávi čas vo svojom útulnom domčeku a venuje sa bezpečným aktivitám. Pletie, číta knihy (medzi jeho obľúbené tituly patrí Pletenie pre zajačikov, Smelý zajko a Mušle), polieva izbové rastliny alebo utiera prach zo svojej zbierky mušlí. Luna často volá Lola, aby sa vydal za dobrodružstvom spolu s ňou, ale on vždy odmietne. Odmietal a odmietal, až sa Luna jedného dňa naňho preto nahnevala. Lolovi bolo veľmi ľúto, že odišla von nahnevaná. Rozhodol sa, že musí ísť za ňou. Nevedel, čo ho čaká a aká výbava je potrebná na dobrodružstvo. Zbalil si batôžka šnorchel, baterku a sušienky a vykročil z bezpečia domova do strašidelného sveta. Počas hľadania Luny stretol rôzne zvieratá a pustil sa do aktivít, ktoré tak rada vykonáva stratená kamarátka. Lunu sa mu podarí vypátrať, lenže situácia ho znova konfrontuje so strachom. Prekoná ho, aby zachránil kamarátku...? 

Farbami hýriaci príbeh o prekonávaní strachu a následnej odmene v podobe nezabudnuteľných zážitkov je vhodný pre deti od troch rokov.     





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára