Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 30. januára 2020

Kniha prebúdzajúca chuť tvoriť

Tento článok vyšiel v decembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Kristina Digmanová: Flórin prírodný ateliér – Výtvory z listov, šišiek a kamienkov 
(preklad Beáta Kertésová, Tatran 2019)

S príchodom zimy zavíta do mnohých rodín otázka, ako zmysluplne vyplniť voľný čas najmladším členom. Skvelým zdrojom inšpirácie a praktickým radcom pre záujemcov o kreatívne strávený voľný čas je kniha Flórin prírodný ateliér

Kristina Digmanová čitateľov zoznamuje s Flórou, ktorá ich bude sprevádzať celou knihou, a umožní im nakuknúť do jej ateliéru plného rozmanitých výtvorov. Flóra vidí potenciál aj tam, kde ho ostatní nevidia. Kamienky, listy, šišky, orechy alebo jadierka z jablka... Jej ateliér obývajú jaseňové vtáčiky a rybky, strašidlá z dubového listu, ježkovia z gaštanových šupiek alebo bábätká z kameňov. 

Návšteva tohto fascinujúceho ateliéru vyvolá chuť tvoriť a vďaka jednoducho, stručne opísanému postupu a názorným obrázkom zvládnu vytvoriť pekné výtvory aj malé deti a dospelí, ktorým spomienky na výtvarnú výchovu dokážu aj po rokoch zhoršiť náladu. Kniha nadchne jednoducho realizovateľnými kreatívnymi nápadmi a poukazuje na skutočnosť, že inšpirácia je všade vôkol nás. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára