Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 2. júla 2020

Kto ukradol syr?

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
M. N. Tahl, Mark Chambers: Supermyšiak a Veľká syrová lúpež 
(preklad Zuzana Štelbaská, Ikar 2020)

Dnes sa v Myšiakove koná odhalenie Veľkého syra! My sa ocitáme v myšacom dave a hľadíme na pódium so zatiahnutou oponou. Po jej roztiahnutí sa všetkým prítomným naskytol nečakaný pohľad. Namiesto dobroty obrích rozmerov uvideli zlovestný odkaz informujúci o blížiacom sa konci Veľkého syra. Od tohto momentu sa v Myšiakove stala krádež syra témou číslo jeden. Zaplavila miestnu tlač a aktuálne vydanie Myšacieho času si môžeme prečítať aj my. Dočítame sa, koho považuje za podozrivých a informuje nás o existencii miestneho superhrdinu Supermyšiaka. Kto je Supermyšiak? Jeho identitu obyvatelia mesta nepoznajú, my ju však rýchlo zistíme. Supermyšiak sa rozhodol vypátrať zlodeja syra, ale i samotný syr...

Zábavný príbeh o veľkej lúpeži mliečnej delikatesy deťom ponúka rýchlo odsýpajúci dej, sympatického superhrdinu i napínavý boj dobra so zlom. Varovanie: príbeh môže vyvolať silnú túžbu pochutiť si na voňajúcom syrčeku.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára