Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Aj protiklady môžu do seba zapadať

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihami detailnejšie zoznámiť.
 
Všetko do seba zapadá: Farby, Protiklady 
(Yoyo Books 2020)

Všetko do seba zapadá je názov série vydavateľstva Yoyo Books a zároveň opis jej titulov. Ľavá strana leporel obsahuje vyčnievajúcu časť obrázku a na protiľahlej strane zase výrez priliehavého tvaru, preto do seba strany doslova zapadajú.
 
Leporelo Farby deťom ukazuje zástupcov červenej, modrej, zelenej, oranžovej, žltej a hnedej farby. Zelená húsenica a hrášok, oranžový krab a mušľa, smutná hnedá nahryznutá sušienka a medveď s papuľou plnou omrviniek sušienkového pôvodu.
 
Leporelo Protiklady je plné protikladov. Veľa vtáčikov a málo vtáčikov, malá žaba a veľký hroch, studená zmrzlina a horúce slnko... Také odlišné a pritom zapadajúce do seba.
 
Milo, veselo ilustrované leporelá dokážu zaujať malých čitateľov (asi od jedného roka) a pomôcť im spoznávať svet. Séria obsahuje okrem zmieňovaných leporel aj tituly Čísla, Zvieratá, SlováFarma.
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára