Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Vypočuj si zvieratá zo safari

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 

Andrea Pinnington, Caz Buckingham: Zvieratá zo safari 
(preklad Mária Haraštová, Albatros 2020)

Vydavateľstvo Albatros obohatilo náš knižný trh o niekoľko kvalitných zvukových kníh, z ktorých k čitateľovi prehovárajú vtáci (Vtáky našich lesov, Vtáky našich záhrad, Vtáky voľnej prírody) a takisto zvieratá (Zvieratá našich lesov). Zvuková kniha Zvieratá zo safari deťom umožňuje započúvať sa do fascinujúcich zvukov obyvateľov africkej prírody. Orliak jasnohlasý, zebra stepná, hroch obojživelný, pavián čakma, hyena škvrnitá, halasník sivý, slon africký, šakal tmavochrbtý, kuvik perlovaný, gepard štíhly, kasina senegalská a lev púšťový. 
 
Každý získal dvojstranový priestor a čitateľ si ho môže poobzerať a všeličo sa dozvedieť. Kde sa vyskytuje, čo zvyčajne konzumuje, koľko máva mláďat, akého veku sa dožíva a, samozrejme, aké zvuky vydáva. Tie sú opísané slovne, a takisto  prezentované pôsobivou zvukovou nahrávkou. Zvuky prekvapia, rozosmejú a osviežia poučné chvíle strávené v spoločnosti exotických tvorov. Kniha je vhodná pre deti od štyroch rokov. 
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára