Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Sherlock Junior a napínavé učenie

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Nikolai Renger (ilustrátor): Sherlock Junior a strelec bez hlavy 
(preklad Branislav Kočan, Slovart 2020)

Sherlock Holmes sa vracia na scénu! Plný odhodlania sa púšťa do lúštenia záhad a hľadania páchateľov zločinov v uliciach súčasného Londýna. Nie, necestoval v čase ani nevstal z mŕtvych. Zločincom je na stope priamy potomok slávneho detektíva Sherlock Junior. Čitatelia sa s ním už mohli zoznámiť v knihe Sherlock Junior a medveď v Londýne. Teraz sa s ním a Watsonom opäť stretnú a nový prípad ich nenechá dlho čakať.
 
Sherlock a Watson sa jedného dňa vybrali na návštevu Britského múzea a poučný pobyt v majestátnych priestoroch sa zrazu premenil na rušný a tajomný. Chlapci najprv spozorovali, že vystavená vzácna šachová figúrka strelca prišla o hlavu a následne sú (mierne dezorientovanými) svedkami jej ukradnutia. Ich prítomnosť na mieste činu je síce užitočná, ale nie výherná, pretože ľstivý zlodej ukradol predmet pod rúškom hmly. Zvláštne okolnosti krádeže a mnoho otázok nenechajú Sherlocka na pokoji. Prípad strelca bez hlavy treba vyriešiť!
 
Súčasťou napínavého detektívneho príbehu sú anglické slová a vety, ktoré sa v texte nevyskytujú v rovnakej miere ako ich slovenskí kolegovia. Objavujú sa na každej strane a vďaka tomu je táto kniha nielen pútavým knižným spoločníkom pre milovníkov záhad, ale aj sympatickým pomocníkom pri prehlbovaní vedomostí z angličtiny. Kniha je vhodná pre deti od ôsmich rokov. 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára