Vyhľadávať v tomto blogu

streda 24. marca 2021

Návykovosť medvedieho objatia

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Przemysław Wechterowicz, Emilia Dziubaková (ilustrátorka): Mamička, kde si? 
(preklad Ladislav Holiš, Ikar 2020)

Prítulné medvedie duo, tato medveď a synček medvedík, sa deťom už predstavilo v hrejivej knihe Objím ma, prosím (môj článok nájdete tu). Obrázková kniha Mamička, kde si? im umožní znova sa s nimi stretnúť a zažiť ďalšie dobrodružstvo. 
 
Tata medveďa a medvedíka stretávame medzi stromami a pred nami sa odvíja milý dialóg. Spomína sa v ňom mama medvedica, s ktorou sa čitateľ ešte nemal česť zoznámiť. To sa však v priebehu niekoľkých strán zmení. Medvedík si spomenul, že sa s ňou majú stretnúť pod krivou vŕbou a o chvíľu už šli na dohodnuté miesto, ktoré nevyzeralo ako predtým. Neprítomnosť krivej vŕby bola očividná. To však bola iba prvá divná vec z dlhého radu (po)divností. Druhou bol sused bobor, ktorému sa tak veľmi zapáčilo medvedie objatie, ktoré absolvoval v minulom príbehu, že sa teraz rozhodol medveďom objatie oplatiť. Po objatí sa medvede vybrali hľadať krivú vŕbu a na scénu, miesto, kde pred momentom stáli, prišla mama medvedica so včelím úľom. Aj ju neprítomnosť krivej vŕby zmiatla a zmätok sa s ňou rozhodol ešte chvíľku pobudnúť. Medvedica cestou za vŕbou a svojou rodinou postupne stretáva obyvateľov lesa, ktorí nedávno absolvovali medvedie objatie, a pri pohľade na medvedicu dostali chuť si ho zopakovať. Zmätená medvedica netušila o objímacej výprave svojich podarených príbuzných, ale čudnej požiadavke vyhovela. Natrafiť na krivú vŕbu a medveďa s medvedíkom sa jej však nedarí... 
 
Nežný, zábavný a roztomilo ilustrovaný príbeh nadchne všetkých milovníkov láskavých príbehov a zvierat od troch rokov. 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára