Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 16. novembra 2021

Jeseň

Tento článok vyšiel v novembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Gerda Muller: Jeseň (Ikar 2021)

Jeseň sa už u nás udomácnila a v knižnej verzii si ju môžeme priniesť aj domov. O príležitosť zavítať do našich domácností sa hlási Jeseň od Gerdy Mullerovej.

Tretie leporelo (predchádzali mu leporelá JarLeto) holandskej ilustrátorky má toho o jeseni veľa čo povedať, ale textu ponúka málinko (iba štyri vety). Všetko porozprávajú očarujúce, jesennými farbami hrajúce ilustrácie. Horúce dni sú minulosťou, súčasnosti kraľujú svieže dni sprevádzané dažďom a vetrom. Deti pred nimi dvere nezatvárajú, prispôsobujú sa im. Siahnu po gumákoch, svetroch, dáždnikoch a šup na čerstvý vzduch. Šantiť, hrabať lístie, zbierať gaštany, púšťať si šarkany...

Jesenné leporelo je naplnené deťmi, ich bezstarostnosťou, energiou, radosťou zo života. Je tiež (tretím) knižným dôkazom, že každé ročné obdobie je krásne a treba ho prežiť naplno. Je vhodné pre deti od jedného roka.
 


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára