Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 16. novembra 2021

Vstávaj, malá včielka

Tento článok vyšiel v novembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Sophie Schoenwaldová, Nadine Reitzová (ilustrátorka): Vstávaj, malá včielka 
(preklad Zuzana Dodoková, Ikar 2021)

Zvieratá často potrebujú našu pomoc, túžia po pozornosti, nehe a zvieratá obývajúce knižné stránky nie sú výnimkou. Mláďatko tučniaka (Pritúľ si ma), ježko (Spinkaj, malý ježko) a mačiatko (Poď sa so mnou hrať) žijú na stránkach interaktívnych leporel, stvorených Sophie Schoenwaldovou a Nadine Reitzovou, a čakajú na pomoc od malých čitateľov, ich dotyky a dobré rady. Nedávno sa k nim pripojila včielka.

Čitateľ za ňou príde až k jej voňavej kvetinkovej postieľke a dostáva pokyn prebudiť ju jemným štuchnutím. Po včielkinom prebudení už nasledujú spoločné chvíle a zážitky. Umytie sa v kvapkách rosy, drobná komplikácia pri odlete, namáhavý zber nektáru... Spolu všetko hravo zvládnu.

Roztomilé leporelo ponúka detskému čitateľovi štedrú príležitosť – pozitívne ovplyvniť napredovanie príbehu, byť jeho aktívnou súčasťou. Sladké dobrodružstvo a čitateľský úspech určite vyvolajú u dieťaťa nadšenie a chuť byť znova nápomocný. Kniha je vhodná pre deti od osemnástich mesiacov. 
 




 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára