Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 25. marca 2022

Budeš môj kamarát?

Tento článok vyšiel v marcovom čísle Magazínu o knihách v roku 2022. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Sophie Schoenwaldová, Nadine Reitzová (ilustrátorka): Budeš môj kamarát? 
(prel. Zuzana Dodoková, Ikar - Stonožka 2021)

 
Sophie Schoenwaldová a Nadine Reitzová deťom (asi od osemnástich mesiacov) už ponúkli príležitosť starať sa o viaceré roztomilé zvieratká - tučniačika, ježka, mačiatko, včielku. Nedávno sa k nim pripojil Ňufko.

Dieťa sa ocitne v parku, kde sa pod lavičkou ukrýva psí hrdina. Priateľského chlpáča príchod dieťaťa očividne teší a naznačí mu, že sa s ním chce hrať. Psí život však prináša aj nepríjemné veci, napríklad také blchy. Dve blchy sa zabývali v Ňufkovom kožuchu a asi by si v ňom spokojne nažívali, ak by odvážny malý čitateľ nezasiahol - najprv ich treba omráčiť prudkým zatvorením knihy a potom vytiahnuť z kožúška.

Šteniatko je hravé, šikovné, a trošičku pojašené, čo potvrdzuje skokom do rybníka. A skok to bol veru poriadny!

Interaktívne leporelo síce predstavuje imaginárneho psíka, no život so psom, povinnosti s ním spojené, vykresľuje výstižne. Autorkám sa podarilo vytvoriť ďalší vydarený interaktívny titul, ktorý sa bez hanby môže pripojiť k svojim starším knižným súrodencom. 
 


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára