Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 13. júna 2021

Jar

Tento článok vyšiel v májovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Gerda Muller: Jar (Ikar 2021)


Po dlhej zime sa u nás konečne usalašila jar a o slovo sa hlási aj na stranách leporela s názvom Jar, prvého zástupcu série o ročných obdobiach od Gerdy Mullerovej, určenej pre najmenších čitateľov (asi od jedného roka).

Na stranách leporela sa pripojíme k činorodému dievčatku, ktoré si naplno a radostne vychutnáva všetky dary, ktoré jar prináša. Dievčatko šantí so zvieratkami a stará sa o ne, usilovne pracuje v záhrade, tvorí kyticu jarných kvetov a zdobí kraslice...

Malebné knižné miesto čitateľského pobytu nadchne svojou krásou, vyčarí túžbu spoznať ho naživo a vyvolá živú predstavu sviežich jarných vôní.

Gerde Mullerovej sa podarilo na niekoľkých stranách a takmer bez slov (použila iba tri vety) vytvoriť presne takú knižnú podobu jari, akú si toto úžasné ročné obdobie zaslúži. Sviežu, voňavú a človeku prinášajúcu takú veľmi potrebnú nádej a energiu. 
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára