Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 3. júla 2022

Ľúbim ťa, mamička!

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2022. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Denise Hughes (ilustrátorka), pripravili: Rhea Gaughan, Alice-May Bermingham a Tom Moore: Ľúbim ťa, mamička!
 (prel. Marta Hlušíková, Ikar – Stonožka 2022)

Lásku možno vyjadriť mnohými vzletnými slovami, vtisnúť ju na stránky kníh, dať jej veršovanú podobu. Mamy ju vyznávajú denne, bežne siahnu po láskyplnom slove, ale častejšie city vyjadria inými, nemenej výrečnými spôsobmi...

Tigrica príjemne, „kocúrikovsky“ pradie, tulenia mama dáva bozky na noštek, slonica sa s mláďatkom pomazná i vyšantí v sprche z blata. Každá zvieracia mama má svoj spôsob, ako vyjadriť lásku, vie, čo má jej mláďa rado. Mláďatká cítia, že sú ľúbené, a netaja sa tým, že aj ony ľúbia svoje mamičky.

Nežné leporelo, venované láske panujúcej medzi mamou a mláďaťom, deti zaujme milými ilustráciami a krátkymi, dôvernými vyjadreniami lásky k mamičke, a tiež interaktívnymi prvkami, ktoré čakajú na detský dotyk – vďaka nemu sa po stránke rozbehnú chrobáčiky a preplazí had, odhrnie rašelina, vynorí sa zajačia nora. Leporelo je vhodné pre deti asi od troch rokov. 
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára