Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 3. júla 2022

Mackov najlepší kamarát

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2022. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Petr Horáček: Mackov najlepší kamarát 
(prel. Magdaléna Poppelková, Albatros 2022)

Občas sa dostaví smútok a neprezradí, prečo prišiel, čo ho privolalo. Mackov smútok bol síce veľký, ale nie tajomný. Za chlpáčovým smútkom stála absencia kamaráta. Veru, rád by nejakého mal. Lenže kde ho nájsť? Pustil sa do jeho hľadania a rýchlo si uvedomil, že nájsť ho nebude vôbec ľahké. Našťastie, čoskoro natrafil na neznámeho hnedého macka, ktorý sa túlal lesom s rovnakou túžbou. Logicky sa vynára myšlienka, že ich stretnutie by hľadanie kamaráta malo ukončiť. No logika sa niekde zdržala, a tak mackovia pokračujú v hľadaní spolu. V poriadne ťažkom, ale zábavnom hľadaní... 
 
Úsmevný, sympaticky ilustrovaný príbeh deťom ukazuje, že dôležité veci môžu vojsť do našich životov nenápadne, tichučko, nečakane. Ľahko sa potom stane, že si ich prítomnosť uvedomíme až časom. Expertom v tejto oblasti je priateľstvo – dostaví sa, zakorení, pozvoľna kvitne a trpezlivo čaká na okamih odhalenia. Mackovia by o tom veru vedeli rozprávať... Kniha je vhodná pre deti od troch rokov. 
 
autogram od Horáčka po besede v Martinuse




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára