Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 24. septembra 2019

Jednodňová vstupenka do školy

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Štěpánka Sekaninová, Kateřina Hikadová: Čo sa deje v škole 
(preklad Ľuba Nguyenová Anhová, Albatros 2019)


Budúci prváčikovia majú pred nástupom do školy množstvo otázok. Ako vyzerá škola vnútri? Čo deti v škole robia? Vďaka Štěpánke Sekaninovej a ilustrátorke Kateřine Hikadovej môžu zvedavé deti stráviť v škole jeden deň. Na stranách veľkoformátového leporela sa ocitnú v triede, telocvični, školskej knižnici a na ďalších, preskúmaniahodných miestach. Môžu nakuknúť do zborovne a zistiť, aké činnosti v nej učitelia vykonávajú, sledovať priebeh vyučovacej hodiny v telocvični alebo objaviť čaro knižnice.  

Škola je na stranách leporela rozdelená na štyri časti (Trieda a záhrada, Školská kuchyňa a družina atď.). Každú časť autorky spracovali na dvoch dvojstranách. Prvá dvojstrana ukazuje dané prostredie prostredníctvom ilustrácie a druhá dvojstrana dieťaťu umožňuje dôkladnejšie pochopiť predchádzajúcu dvojstranu, napríklad mu vysvetlí pojmy, opíše náplň práce zamestnancov školy alebo činnosti, ktoré žiaci vykonávajú. Leporelo je vhodné pre deti od troch rokov. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára