Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 17. mája 2022

Môj domček, tvoj domček

Tento článok vyšiel v aprílovom čísle Magazínu o knihách v roku 2022. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Marianne Dubucová: Môj domček, tvoj domček 
(prel. Alica Wursterová, Ikar – Stonožka, 2021)

 
Dnešný deň strávime na Piškótovej ulici číslo tri. Veľký dom obýva niekoľko zvieracích rodín a ich životy sa občas prepletajú.

Zajačik má narodeniny a táto udalosť sa vinie naprieč celou knihou. Rodina Zajacovcov nezaháľa, treba sa totiž na oslavu narodenín dobre pripraviť a nečinnosť nehrozí ani v iných domácnostiach.

Každá dvojstrana umožňuje nakuknúť do zvieracích domácností a sledovať, akým smerom sa deň uberá. Ako napredujú prípravy oslavy, sťahovanie novej rodinky, usilovné bordelizovanie myšej izby... Deň plynie, mýšatká si ho naplno užívajú, v (dočasne) neprítomnej líščej rodine je niekto cudzí a rušno je aj na ulici, kde pred vlkom unikajú vyplašené prasiatka...

Marianne Dubucová sa nám už predstavila knihami Na vrchol kopcaLev a vtáčik, ukázala, že tvorí citlivé, nádherne ilustrované príbehy. Kniha Môj domček, tvoj domček sa od nich nelíši, no priberá pár príbehových predností, ktoré deti ocenia. Ponúka im viacero príbehov, ktoré sa chvíľu vyvíjajú samostatne, chvíľu sa prepletajú, sú plné milých, vtipných, pútavých detailov. Z knihy sála dobrá nálada, pozitívnosť, význam pestovania „medzizvieracích“ vzťahov, priateľského nažívania. Je vhodná pre deti od troch rokov.




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára