Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 2. februára 2020

Ponorte sa do záhrady

Tento článok vyšiel v januárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.


Katarína Macurová: Medvedík a záhradná potopa (Albatros 2019)


Medvedík Ernest, obľúbená postavička z kníh Kataríny Macurovej, je späť! Tentoraz ho nájdeme v záhrade s hadicou v labkách. Polievanie záhrady mu zabralo veľa času a o slovo sa prihlásil hlad. Medvedík rýchlo našiel lahodný spôsob odstránenia hladu. Upečie si jablkový koláč! S týmto chutným plánom a s náručím plným jabĺk vykročil domov. Pred odchodom však zabudol vypnúť vodu. Záhrada začala pozvoľna miznúť pod vodnou hladinou a postupne do nej priplávali ryby rôznych veľkostí a farieb, veľké korytnačky, raje manty i gigantická chobotnica. Ernesta nová podoba jeho záhrady síce prekvapila, ale nemal z toho hlavu v smútku. 

S príchodom noci prestala z hadice tiecť voda a more začalo postupne ustupovať, až zo záhrady úplne odišlo. Dalo by sa predpokladať, že sa záhrada vráti k svojmu pôvodnému stavu. Autorka však siahla po inej verzii a na medvedíka čaká po zobudení ďalšie veľké prekvapenie... 

Katarína Macurová čitateľom ponúka to, na čo sú pri jej knihách už zvyknutí. Veselý, rýchlo odsýpajúci príbeh a rozkošné, dôkladne premyslené ilustrácie. Pútavý príbeh so štipkou absurdnosti (more v záhrade) deťom okrem zábavy ponúka aj možnosť preskúmať, aké očarujúce tvory sa ukrývajú pod morskou hladinou.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára